Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal

Cine suntem noi?

Crazy Banana Business este o casă de brand-uri  dezvoltată de SC Crazy Banana Business SRL cu sediul în Turda, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 86 B.

 

Cum Gestionăm noi Date?

GDPR pe înțelesul tău!

Siguranța datelor tale este foarte importantă pentru noi. Acest document este esențial pentru a fi la curent cu modul în care noi îți gestionăm datele, pe cine să contactezi pentru mai multe informații sau solicitări precum și ce măsuri de precauție ne luăm.

 

Ce este GDPR?

Începând cu 25 Mai 2018, a fost pus în aplicare Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor) cunoscut ca și GDPR (General Data Protection Regulation). Asta înseamnă că orice operator de date trebuie să respecte aceste reguli și, foarte important, să fie transparent cu persoanele ale căror date sunt prelucrate.

 

Cum pot să aflu mai multe despre datele mele?

Fie că dorești să afli ce date am colectat de la tine, cum sunt ele gestionate sau să soliciți să ștergem datele pe care avem voie să le ștergem, poți în orice moment să ne transmiți o solicitare pe crazybananabusiness@gmail.com. Te rugăm să menționezi la subiectul mail-ului GDPR și vom reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp.

 

Hai să definim mai întâi termenii:

Operator de Date = Operatorul responsabil pentru prelucrarea datelor în sensul Regulamentului GDPR este Crazy Banana Business SRL, firmă cu capital privat, cu sediul în Turda, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 86 B. Crazy Banana Business este nevoit uneori să transmită aceste date și altor entități, cu titlu de exemplu: trebuie să îți transmitem adresa companiei care se ocupă de livrări.

Responsabil Protecția Datelor = Persoana care răspunde de aplicarea politicii noastre și de complianța cu GDPR, care în cazul nostru poate fi contactată la adresa crazybananabusiness@gmail.com și care este numită de Administratorul Crazy Banana Business, în persoana lui Mărincean Leonardo-Mihai.

Cookies = Un „cookie” este un fișier de mici dimensiuni, format de regula din litere și cifre. Acesta este descărcat în memoria unui calculator sau a altui tip de dispozitiv folosit pentru navigarea pe internet (smartphone, tableta, etc), atunci cand utilizatorul accesează un anumit site web. Cookie-urile ne ajută pe noi să îți facem recomandări mai bune de produse precum le folosim și pentru organizare internă pentru a construi produse mai bune pentru tine.

Persoana vizată = persoana fizica identificata sau identificabila (care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare: nume, numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale). Persoana vizată poate fi solicitantul unui serviciu oferit de către Crazy Banana Business, precum și orice altă persoană fizică ale cărei date cu caracter personal sunt transmise către .

Categorii de date prelucrate = Datele cu caracter personal (prenumele, numele, data nașterii, adresa, nr. de telefon și adresa de e-mail etc.) sunt prelucrate de către noi doar în situația în care introduceți aceste date într-o rubrică de pe site sau ni le transmiteți prin e-mail.

Prelucrarea datelor personale: înseamna orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea.

 

În ce scop folosim datele tale?

Accesarea site-ului: La fiecare accesare de către un utilizator a unei pagini din oferta noastră și la fiecare deschidere a unui fișier, datele de acces pot fi salvate de către noi și parțial de către terți sub forma unor fișiere de tip protocol. Fiecare set de date cuprinde: pagina de internet de pe care accesați pagina noastră, adresa IP, data și ora accesului, solicitarea clientului, codul de răspuns http, cantitatea de date transferată, informații despre programul de navigare și sistemul de operare folosit de dumneavoastra. Aceste date ne ajută pe noi să ne modificăm site-ul astfel încât să îți fie mai ușor ție să accesezi site-ul nostru! Mai mult, pe site-ul nostru putem să folosim diferite alte instrumente precum comentarii, formulare de contact, măsurători și altele asemenea tot în scopul menționat.

Localizarea geografică: Prin intermediul localizării geografice, cu ajutorul adresei IP, este posibilă din punct de vedere tehnic estimarea locației utilizatorului de internet. Pentru a putea vizualiza direct ofertele și articolele Crazy Banana Business, este stocată și utilizată adresa IP în scopul localizării geografice. Presupunem că nu vrei, dacă locuiești în Baia Mare, să vezi oferte special create pentru cei care locuiesc în Constanța.

Date pentru contul de client: În situația în care sunt dezvoltate și conturi pentru clienți, în momentul creării unui cont de client cu ajutorul opțiunii „client nou“, datele dumneavoastra vor fi salvate în baza de date a companiei Crazy Banana Business. Aveți posibilitatea de a solicita oricand ștergerea datelor dumneavoastra și a contului dumneavoastra de client. În cazul în care plasați o comanda pe site-ul nostru, datele vor fi prelucrate în scopul desfășurării cu succes a procesului de vanzare.

Date pentru plasarea unei comenzi: Datele cu caracter personal stocate vor fi utilizate în scopul derularii comenzilor și procesării solicitărilor dumneavoastră. Ulterior finalizării derulării comenzii sau solicitării dumneavoastră, datele dumneavoastră sunt salvate ținând cont de termenele de păstrare conform legislației fiscale și comerciale și acolo unde este cazul pe o durata necesară pentru protejarea drepturilor Operatorului.

Datele pentru serviciul newsletter: În momentul în care vă oferiți datele pentru a beneficia de serviciul nostru de newsletter, datele dumneavoastra sunt utilizate de Crazy Banana Business doar în scopul trimiterii de mesaje de marketing direct. Ne gândeam că ar fi mișto dacă facem o ofertă pentru clienți loiali să afli de ea cât mai repede. Prin acțiunile de marketing direct vă putem ține la curent cu produsele, serviciile și campaniile noastre, respectând dispozițiile legale în vigoare. Utilizarea datelor înceteaza de îndata ce renunțați la serviciul newsletter. Aveți posibilitatea de a renunța oricând și în mod gratuit la serviciul newsletter prin: dezabonare sau trimiterea unui email la adresa crazybananabusiness@gmail.com prin care solicitați în mod expres dezabonarea.

Cercetare și Dezvoltare: Asupra datelor tale se pot face uneori măsurători pentru a vedea care e cel mai fain produs cu care putem să venim în continuare, cum să modificăm prețul astfel încât să fie mai accesibil și altele asemenea.

 

Drepturile tale:

Dreptul la informare și acces la date cu caracter personal: dreptul de a obține o confirmare a faptului că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care va privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective.

Dreptul la rectificare: dreptul de a solicita Operatorului și de a obține, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care vă privesc și/sau de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu mențiunea că în cazul unui cont online aceste modificări le puteți efectua personal din secțiunea de editare a datelor contului.

Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”): dreptul de a obține ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc, fără întârzieri nejustificate, în cazul în care se aplica anumite motive menționate în Regulamentul GDPR.

Dreptul la restricționarea prelucrării: dreptul de a obține restricționarea prelucrării în anumite cazuri.

Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele cu caracter personal care vă privesc și de a le transmite către un alt operator.

Dreptul la opoziție: dreptul de a vă opune în orice moment prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc, în condițiile Regulamentului GDPR.

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau vă afectează în mod similar într-o masura semnificativa.

Dreptul să vă adresați printr-o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) în situația în care considerați că datele dumneavoastra nu au fost prelucrate în conformitate cu prevederile legale.

Cum îți poți exercita aceste drepturi?

Pentru exercitarea drepturilor menționate mai sus, vă rugăm sa vă adresați prin cerere scrisă, la adresa e-mail: crazybananabusiness@gmail.com.

 

În cât timp răspundem?

În termen de cel mult o lună, calculat de la primirea cererii dumneavoastră, vi se vor furniza informații privind acțiunile întreprinse sau acolo unde este cazul privind motivele pentru care nu pot fi luate măsurile solicitate.

 

Transmiterea datelor:

Procesarea comenzilor: Datele cu caracter personal stocate de Crazy Banana Business sunt transmise colaboratorilor noștri în scopul finalizării/livrării comenzilor. În cazul în care selectați opțiunea de a achita online cu un card bancar, este important să știți ca aceasta operațiune se desfășoară într-un mod sigur pe site-ul pus la dispoziție de procesatorul de plăți, iar Crazy Banana Business transmite către procesatorul de plăți doar date referitoare la comanda dumneavoastră (Crazy Banana Business nu accesează și nu procesează nicio data personala referitoare la cardul bancar).

 

Marketing și Dezvoltare: Datele dumneavoastră sunt transmise, strict în baza unui contract și prin verificarea părților contracte, către entități care gestionează pentru Crazy Banana Business o parte din activitățile Crazy Banana Business (Newslettering, dezvoltarea site-ului, dezvoltarea de noi produse și altele asemenea).

 

Insituții Publice: În cazuri speciale, atunci cand se impune acest lucru prin lege, Crazy Banana Business poate să ofere instituțiilor competente informații cu privire la date cu caracter personal (ANAF, Instanțe de Judecată, ANSPDCP și altele asemenea)

 

Plugin-uri de rețele sociale: Site-ul nostru utilizează „plugin-uri” de la operatorii de rețele sociale (de ex.: www.facebook.com). Toate plugin-urile de retele sociale de pe pagina noastra de internet sunt marcate clar si distinct:

 

Servicii de analiză Web: Site-ul nostru utilizează uneori servicii de analiză web (de ex.: Google Adwords/Analytics) pentru îmbunătățirea acestuia.

 

Cum protejăm datele tale?

Stocare: Toate datele tale sunt stocate pe mijloace sigure și protejate, nimeni fără drept nu poate avea acces la datele tale!

Informare: În cazul în care are loc orice situație care pune în primejdie datele tale urmează să te anunțăm de îndată, fără întârzieri nejustificate!

Diligență: Crazy Banana Business lucrează doar cu entități de încredere care își asumă cel puțin aceleași standarde în protecția datelor!